Édes Anyanyelvünk verseny díjazottja

Gyönyörű őszi időben került megrendezésre az országos „Édes anyanyelvünk” verseny a magyar nyelv fellegvárában, a Zemplénben. Iskolánkat és megyénket Horhi Márta Dóra 12. c osztályos tanuló képviselte. 

A verseny nagyon összetett volt; írásbeli rész 3 órás, szóbelin pedig egy összefüggő 3 perces szöveget kellett előadni a versenyzőknek meghatározott műfajban és témában, amit csak a verseny előtt 20 perccel kaptak meg.

A verseny célja: Anyanyelvünk ápolása, az iránta való szeretet kibontakoztatása, a nyelvhasználat fejlesztése, a kialakult készségek mérése és minősítése. Feladata az általános és közéleti beszédkultúra fejlődésének segítése. Meghirdetőit az a szándék vezeti, hogy a zempléni Kossuth- és Kazinczy-hagyományok szellemében szolgálják az anyanyelvi nevelés ügyét.


A versenyt a Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnáziumban rendezték meg immár 49. alakommal.

Az eredményhirdetésre vasárnap reggel Széphalmon, az öreg fák alatt, Kazinczy sírjánál, A Magyar Nyelv Múzeumának szomszédságában került sor.

Márti nagyon ügyesen helytállt; az ország legjobb diákjainak járó - Sátoraljaújhely város által alapított - „Széphalom” emlékplakettet nyerte el.

Sok szeretettel gratulálunk!

Hegedűs Éva (felkészítő tanár)

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka