Pályaorientációs nap

2019. október 5., szombat (9.abc, 10.abc, 11.abc, 12.abc osztályoknak – a többi osztálynak ezen a napon nincs tanítás)

Október 5-én, szombaton ismét nagyszabású pályaorientációs napot szervezünk diákjainknak.

A rendhagyó tanítás nélküli munkanapon közel 60 vendég – köztük pályaorientációs szakemberek, pszichológusok, egyetemi és főiskolai oktatók, valamint a gimnázium öregdiákjai, diákok szülei – várják a diákokat a programokon. Műhelybeszélgetések, előadások, személyes tanácsadás, kérdőívek, kisfilmek és az iskola képzési lehetőségei (fakultációk, emelt szintű képzések) is terítéken lesznek.

A felsőoktatási felvételi rendszer, a pontszámítás, a közép- és emelt szintű érettségi ismertetésére is sor kerül.

A szülők és öregdiákok saját hivatásukkal, szakmájukkal, útkeresésük történeteivel érkeznek.

Diákjainknak:
A nap célja, hogy új információt tudjatok gyűjteni, halljatok tapasztalatokról, útkereső élményekről. Akkor is értékesek lesznek a találkozások számotokra, ha nem éppen annak a szakterületnek a képviselőivel beszélgettek, amit jelenleg éppen elképzeltek magatoknak.

10:40-11:20 között az egyetemek, oktatási intézmények tartanak részletes vetített bemutatót a kijelölt termekben. Ebben a blokkban érdemes azt az egyetemet választani, amelyik legközelebb áll érdeklődési területedhez. Regisztrálni nem kell, de ebben az időszakban egy intézményt tudtok meglátogatni. Minden magyarországi egyetem természetesen nem lesz jelen, csak azok, amelyek el tudták fogadni meghívásunkat. A részletes listát október 3-ig tesszük közzé. Amennyiben több oktatási intézmény érdekelne, a szünetekben kereshetsz fel másokat is.

11:30-12:15 és 12:25-13:10 öregdiákműhelyekre mehettek, ahova regisztrálni kell. A megismétlődő blokk lehetőséget ad arra, hogy két különböző csoportban is részt vehessetek.

A műhelyekről és a regisztrációról
Regisztrálni az iskolai e-mail címmel lehet, amihez be kell jelentkezni a gmail rendszerében. pl. 2020b.xx.yy@diak.vac.piarista.hu

Ha egy műhely megtelt, másikat kell választanod! Az öregdiák-beszélgetés két idősávban is van. Ha az egyik betelik, a másik még szabad lehet.

Használjátok ki a szüneteket is az információgyűjtésre! Az egyetemek, oktatási intézmények mellett a KILÁTÓ Piarista Pályaorientációs Központ, az ÖDE (Önkéntes Diakóniai Év) és a Mathias Corvinus Collegium fogadja az érdeklődő diákokat.

   Regisztráció lejárt!

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo