Piarok papíripara

A Piarista Múzeum karikatúra-pályázata

Kedves Diákok!
A Kegyesség és RAJZtudomány című, a magyar piaristák és a rajzművészet öt évszázados kapcsolatát feldolgozó kiállításhoz kötődően a Piarista Múzeum karikatúra-pályázatot hirdet, amelynek témája lehet a piarista rend, illetve az iskolátok múltjához vagy jelenéhez kötődő érdekes, jelentős esemény vagy akár személyek humoros grafikai megfogalmazása.

 

 

Készíthettek karikatúrát Kalazanciusról, a rendalapításról, a privigyei szellemjárásról, de egy-egy jelentősebb piarista karakterről, pl. Dugonics Andrásról, Sík Sándorról, Öveges professzorról vagy akár saját tanáraitokról, illetve iskolai életetekről is.

Izgalmas lenne, ha a jelenlegi helyzetre reflektáló, a digitális oktatást vagy a karantént megjelenítő alkotások is születnének.

Egy pályázó több művel, de akár képregényszerű rajz-sorozattal is pályázhat, technikai megkötés nincs. A rajzokhoz érdemes egy-két mondatos magyarázatot is csatolni, főleg ha nehezebben értelmezhető, „belsős poénról” vagy sajátos iskolai témáról, eseményről szól az alkotás.

A rajzokat szakmai zsűri fogja elbírálni, a kiválasztott alkotások a kiállításon, illetve facebook-oldalunkon is megjelennek majd.

A pályázat kiírását megtaláljátok a https://muzeum.piarista.hu oldalon is. A Piarista Múzeum facebook-oldalára pedig inspirációs forrásként piaristák karikatúráiból, illusztrációiból is közzé teszünk egy válogatást, érdemes ezeket is megtekinteni: #piarokpapíripara

Díjazás (az alkotás öröme és a megjelenési lehetőség mellett):
I. helyezés: 20.000 Ft
II. helyezés: 15.000 Ft
III. helyezés: 10.000 Ft

A helyezést el nem ért, de kiemelkedő pályamunkáknak, illetve pályázóknak pedig a Piarista Ajándékbolt ajánl fel különdíjként tárgyi jutalmakat.

A pályaműveket első körben digitálisan (befotózva vagy beszkennelve) küldjétek el a muzeum@piarista.hu email címre.

Beküldési határidő: 2020. június 10.

Borbás Péter
Piarista Múzeum

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo