Felvételi, beiskolázás

Az ideiglenes felvételi jegyzék (rangsor) itt érhető el tagozatkódonként

 ideiglenes-rangsor-4001.pdf (235 kB)   
 ideiglenes-rangsor-5001.pdf (239 kB) 
 ideiglenes-rangsor-8001.pdf (231 kB) 
 ideiglenes-rangsor-8002.pdf (228 kB)   

Nyilvánosságra hozzuk a felvételi eredmények alapjn felállított ideiglenes felvételi jegyzéket. A tanulók neve helyett a tanulói azonosítót vagy a megadott jeligét tüntettük fel.

Pontegyezés (végső pontszám) esetén az írásbeli pontszámok alapján lett a rangsor elkészítve. Azokat a tanulókat, akiket tanulmányi vagy egyéb okok miatt nem tudunk felvenni iskolánkba, nem rangsoroltuk.


Az ideiglenes felvételi jegyzékről/listáról:

Az ideiglenes lista valóban ideiglenes, azaz nem a felvételt nyert diákokat mutatja. Mivel egy-egy diák több iskolába is jelentkezhetett, több iskola ideiglenes rangsorában is helyet kap. Ha valaki pl. a 10. iskolánk ideiglenes rangsorában, de előtte 2 diák másik iskolát választ, akkor az ideiglenes rangsorban elfoglalt 10. hely voltaképpen a 8. hely lesz a végleges rangsorban. Ez különösen a bejutási határ körül jelent nagy izgalmat, hiszen nem tudhatjuk, hogy ki jelentkezett, és kit vettek fel más iskolába is. A bejutási határt emiatt mindig bizonytalan. Ezért, aki mindenképpen iskolánkba szeretne felvételt nyerni, annak ajánljuk, hogy az ideiglenes rangsorban elfoglalt helyétől függetlenül első helyen jelölje iskolánkat a felvételi adatlapján akkor, amikor módosításra lesz lehetőség.

Tájékoztató a szóbeli behívási határokról

Február 21-én lezárult a középiskolai felvételi jelentkezés határideje. Örömünkre szolgál, hogy ilyen nagy számban érdeklődtek gimnáziumunk iránt.

Tájékoztatom Önöket, hogy a rendelkezésünkre álló központi írásbeli eredmények (magyar, matematika) és a hozott pontok figyelembevételével iskolánk behívási ponthatárt állapít meg.

Szóbeli behívási ponthatár 5. évfolyamra jelentkezőknek: a 8001-es és 8002-es kódon egyaránt 109 pont

Szóbeli behívási ponthatár 9. évfolyamra jelentkezőknek: a 4001-es kódon 115 pont; az 5001-es kódon 101 pont

A fenti pontokat el nem ért diákokat sajnos nem áll módunkban a szóbeli felvételin meghallgatni.

A szóbeli felvételiket március 4-6. között szervezzük – 9. évfolyamra a nyelvi meghallgatások március 9-én, szombaton lesznek –, a kiértesítést mindenki személyes e-mailben kapja meg március 1-ig. A szóbeli felvételi részletes tartalmáról is e-mailben kapnak tájékoztatást.

Örülünk, hogy találkozhattunk az érdeklődő családokkal a beiskolázási időszak ismerkedési szakaszában, s bízunk benne, hogy sokukkal lesz még mód a felvételi alkalmával a további ismerkedésre. 

A be nem hívott kisgimnazista felvételizők ne keseredjenek el! Tanuljanak szorgalmasan, s találkozhatunk még a nyolcadikos felvételi folyamatban. Várunk Benneteket!  

A szóbeli felvételire készülő diákoknak sok sikert kívánunk a felvételihez!

Üdvözlettel:

Kalász Ákos

igazgató

"Beszabadulószoba" - játékos ismerkedés iskolánkkal

A képre kattintva elérhetővé válik virtuális kalandtúránk, a beszabadulószobánk. Jó szórakozást kívánunk az egész családnak!

Nyílt nap

Iskolánk december 2-án 9:00-tól tartja nyílt napját.

A szombat délelőtti program az egész család számára kínál ismerkedési lehetőséget iskolánkkal. A színes, forgatagos napon bemutatkoznak iskolánk szellemi műhelyei, de közösségei is: tanárok, diákok egyaránt. Különféle foglalkozások mellett számos helyszínen beszélgetésre is nyílik mód. Találkozzanak kollégáinkkal, diákjainkkal, vegyüljenek el az iskolában egyik legkülönlegesebb napján a tanévnek! Várjuk az egész családot!   

Felvételi felkészítő 

Iskolánk 6 alkalmas felvételi felkészítőt hirdet negyedikeseknek és nyolcadikosoknak matematikából és magyarból. A felkészítő 4 tanórából, egy próbafelvételi dolgozat megírásából és annak kiértékeléséből áll. 

A képzés 6000 Ft tantárgyanként. Ezzel a váci piarista nevelést támogatják a Berkes Alapítványon keresztül. 

Időpontok: november 22., 29., december 6., 13., január 10., 17. (szerdai napok)

Kezdés 16:00 

Jelentkezni a kérdőív kitöltésével lehet. 

Igazgatói köszöntő

Kedves felvételiző negyedikes és nyolcadikos diákok, kedves szülők!

Örömünkre szolgál, hogy érdeklődnek iskolánk, a több mint 300 éves Piarista Gimnázium és Kollégium iránt. A honlap ezen felületén sok értékes információ található, amely a következő évi beiskolázással, teendőkkel, határidőkkel és programokkal kapcsolatos. Az októbertől február közepéig tartó időszak az ismerkedés ideje. A továbbtanulni vágyó diákok ilyenkor ismerkedhetnek a középiskolákkal, képzési formáikkal, az iskolák nyújtotta közösségi programok lehetőségeivel. Ebben az időszakban ismerkednek meg az iskolák is azokkal a diákokkal, akik érdeklődnek irántuk. 

Látogassák meg a PiarBlogot, ahol sok érdekes cikket közlünk iskolánk életéből, böngésszék a honlapunkat, ahol híreinket olvashatják. A Média/fotógalériák mappa életképeket, események felvételeit tartalmazza, azok hangulatát próbálja átadni. Olvasgassák iskolánk diákji által szerkesztett online magazint, az INSTANS-ot is. 

Jó felkészülést és sikeres vizsgázást kívánunk!

Kalász Ákos, igazgató

 


Felvételi tájékoztató

A Felvételi tájékoztató a 2024/25-ös tanévre itt érhető el.

Itt megtalálható a felvételi eljárás teljes menete, a pontszámítás (hozott és szerezhető pontok), a szóbeli felvételi tudnivalói.

 vac_kifir_032571_2024_1.pdf


Gyakran ismételt kérdések

A nyek-be jelentkezőknek angolul kell felvételizniük? 

A szóbeli felvételi vizsgán angol nyelvből angol nyelvi szintfelmérő beszélgetés van. Az általános szóbeli felvételi vizsga magyar nyelven történik. 

Mit kell hozni a felvételire?

A felvételi tájékoztatóban részletesen olvahatnak erről. 

Milyen tételek vannak a nyelvi felvételin?

Az alábbi dokumentumban olvashatók a tételek. 

Mit kérdeznek a hittan felvételin?

Életkoruknak és felekezethez tartozásuknak megfelelő hittanos alapismeretekről és a vallásgyakorlásukról kérdezzük a felvételizőket.

Mi tartalmaz a "felvételi mappa?"

Szabadon választható kreatív feladatokat, amelyből képet kapunk a diák érdeklődéséről, hétköznapjairól, gondolkodásmódjáról. A konkrét feladatokat később publikáljuk, de példaként álljon itt egy: Készíts egy szelfit egy számodra fontos helyen vagy társaságban vagy tárggyal. A felvételi vizsga során el kell hozd, és szavaiddal be kell mutasd! 

Felvételi hírlevél és kiadványaink

Regisztráljon felvételi HÍRLEVELünkre, hogy ne maradjon le semmi aktuális teendőről, határidőről. (09.14-től fogad válaszokat)

Iskolánkat bemutató kiadványunkat ITT olvashatja el online. >>>

Adatok az iskoláról

Piarista Gimnázium és Kollégium

2600 Vác, Konstantin tér 6.
OM azonosító: 032571
Telephely/Feladatellátási hely: 001

4001 - általános tanrendű gimnáziumi osztály (4 éves képzés)
5001 - angol nyelvi előkészítő gimnáziumi osztály (1+4 éves képzés)
8001 - nyolcosztályos gimnázium (első nyelv: angol)
8002 - nyolcosztályos gimnázium (első nyelv: német)

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo