Felvételi a 2019/20. tanévre

 

Rendkívüli felvételi

 

Ez az oldal a negyedikes és nyolcadikos diákoknak, valamint szüleiknek nyújt segítséget.

Tájékoztató az ideiglenes rangsorról

Az ideiglenes lista valóban ideiglenes, azaz nem a felvett tanulók nevét mutatja meg. Mivel a diákok több iskolába is jelentkezhettek, több iskola ideiglenes rangsorában is helyet kapnak. Ha valaki pl. a 10. iskolánk ideiglenes rangsorában, de előtte 2 diák másik iskolát választ, akkor az ideiglenes rangsorban elfoglalt 10. hely voltaképpen a 8. hely lesz a végleges rangsorban. Ez különösen a bejutási határ körül jelent nagy izgalmat, hiszen nem tudhatjuk, hogy ki jelentkezett, és kit vettek fel más iskolába is. A bejutási határt emiatt mindig bizonytalan. A rangsorban a korábbi évek tapasztalata alapján megjelöltük a várható bejutási határt is. Ez az a ponthatár, amelynél több pontot elért tanulókat biztosan fel tudjuk venni az iskolába. Ha a ponthatár felett lévőkből más iskolába jelentkeznek diákok, akkor ez a ponthatár csökken. Ezért, aki mindenképpen iskolánkba szeretne jönni tanulni, annak ajánljuk, hogy az ideiglenes rangsorban elfoglalt helyétől függetlenül első helyen jelölje iskolánkat a felvételi adatlapján akkor, amikor módosításra lesz lehetőség.

Azokat a tanulókat, akiket tanulmányi vagy egyéb ok miatt nem tudunk felvenni iskolánkba, nem rangsoroltuk.

Módosítás lehetősége:

Március 21-22-én a diákoknak van módja arra, hogy a korábban rögzített sorrenden (iskolák és tagozatok sorrendjén) változtathassanak. Ezt hivatalosan a győri központba benyújtandó formanyomtatványon (Módosító tanulói adatlap) kell kérni, amely elérhető lesz az Oktatási Hivatal honlapján.

A felvételi döntésről április 30-ig levélben küldünk értesítést a családoknak.

Miden felvételizőnek kívánom, hogy találjon örömöt jövendő tanulmányaiban, bármelyik iskolában is folytatja diákéveit. Mindenkinek legyen vonzó, bátor és felemelő álma – azaz igazi célja –, aminek a megvalósításáért következetesen fáradozhat!

 

8001-es és 8002-es tagozatkód ideiglenes rangsora: felveteli2019_kicsik.pdf (184 kB)

4001-es és 5001-es tagozatkód ideiglenes rangsora: felveteli2019_nagyok.pdf (186 kB)

 

 Tájékoztató a szóbeli felvételikről

Tájékoztatom a felvételizőket és a szülőket, hogy iskolánkba a túljelentkezés mértéke miatt nem tudunk minden diákot szóbeli vizsgára bocsátani. A központi vizsgaeredmények tükrében határozza meg iskolánk a behívható diákok nevét.

A szóbeliről szóló tájékoztató levelet 2019. február 22-én kapják meg a családok! A szóbeli vizsgák február 26-27-28. napon leszenek, a nyelvi felvételi március 2-án lesz.

A szóbeli vizsga a hittanos ismereteken túl olvasási és szövegértési készséget mér. Így – megnyugtatásképpen – tantárgyszerűen nem lehet rá készülni (a hittant kivéve). A szóbeli vizsga során személyesen találkozunk a diákokkal, így itt van módunk őket a keretek adta lehetőségek között megismerni (hobbi, különóra, sport, érdeklődés). Kérjük, legalább az egyik szülő kísérje el gyermekét a felvételire!

A szóbeli vizsgára hozzák magukkal a következőket:

  • kézzel írt, egyoldalas bemutatkozó levél
  • magyar irodalom és nyelvtan füzet;
  • matematika füzet;
  • hittan füzet (ha van);
  • egy „kedvenc tantárgy” füzet;
  • ellenőrző könyv/e-naplós nyomtatott ellenőrző a félévi értesítővel és a bejegyzésekkel.

 Ha korábban nem postázták, kérjük az alábbi dokumentumot is hozzák magukkal:

  • plébánosi/lelkészi ajánlás; ha a család nem vallásos, kérjük, írják le a család hozzáállását iskolánk vallásos neveléséhez, azaz mi motiválja önöket, hogy iskolánkba hozzák gyermeküket;

Jó felkészülést és sok sikert kívánunk a vizsgához!

Szeretettel várjuk Önöket a felvételin.

Információk az 5. és 9. évfolyamosoknak

Kedves felvételiző negyedikes és nyolcadikos diákok, kedves szülők!

Örömünkre szolgál, hogy érdeklődnek iskolánk, a több mint 300 éves Piarista Gimnázium és Kollégium iránt. A honlap ezen felületén sok értékes információ található, amely a következő évi beiskolázással, teendőkkel, határidőkkel és programokkal kapcsolatos.

Az októbertől február közepéig tartó időszak az ismerkedés ideje. A továbbtanulni vágyó diákok ilyenkor ismerkednek a középiskolákkal, képzési formáikkal, az iskolák nyújtotta közösségi programok lehetőségeivel. Ebben az időszakban ismerkednek meg az iskolák is azokkal a diákokkal, akik érdeklődnek irántuk. Az ismerkedésre ebben az időszakban a felvételi vizsgákon túl sok más lehetőség is lesz. Várjuk a családokat!

Látogassák meg a PiarBlogot, böngésszék a honlapunkat, ismerkedjenek velünk egy Prezi bemutatón keresztül!

Várjuk szeretettel a diákokat, családokat!

 Vác, 2018. 09. 25

Kalász Ákos, igazgató

A hivatalos felvételi tájékoztató olvasható itt.

Tekintse meg iskolánk képzésirendszerét egy PREZI bemutató segítségével.

 A negyedikes és nyolcadikos felvételizőknek felvételi felkészítőt hirdetünk. Részleteket itt olvashat.

<<< Iskolánkat bemutató kiadványunkat itt olvashatja el online.

Minden teendőről, határidőről értesítést küldünk. Ehhez regisztrálhatnak felvételi hírlevelünkre!

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka