Igazgatói hirdetés

Koronavírussal kapcsolatos aktív óvintézkedések

Kedves Diákok, kedves Szülők!

A médiában sok szó esik az ún. koronavírusról, amely az év legelején tűnt fel egy új változatában a kínai Hubei tartományban. Sajnos a tüdőgyulladásos megbetegedéseket figyelve elmondható, hogy a kórokozó már kilépett a távol-keleti térségből. A hírek szerint Európa több pontján igazolódtak az e vírus által okozott megbetegedések.

A betegség alapvetően idős és legyengült immunrendszerű, vagy más alapbetegségben is szenvedő emberekre veszélyes, emberről emberre terjed. A megbetegedés kellő körültekintéssel kerülhető el, az ellene való védekezés a higiéniai szabályok fokozott betartásával lehetséges. Az alábbiakban a virológiai intézet ajánlását adom közzé:

  • Fontos a gyakori és alapos kézmosás, lehetőleg kézfertőtlenítő szerrel,
  • kerüljük az arcunk érintését, piszkálását, a körömrágást,
  • kerüljük a toll, a ceruza rágcsálását,
  • az elektronikus eszközeinket is tisztítsuk gyakran,
  • változtassunk az üdvözlési szokásainkon: kerüljük a kézfogást, az ölelést és a puszit,
  • az esetleges hatósági utasításokat szigorúan tartsuk be,

 +1 a szentmisén kézbe áldozzunk a Miatyánk alatt is kerüljük a kézfogást!

Legyünk mi magunk is ezekben az aktív óvintézkedésekben tudatosak, és figyelmeztessük erre a tudatosságra környezetünket osztálytársainkat, barátainkat, családtagjainkat is!

Kérek minden diákot, hogy hozzon be az iskolába egy tubus fél literes kézfertőtlenítő folyadékot. Szeretnénk minden mosdóba lemosható kézfertőtlenítő folyékony szappant és minden osztályterembe fertőtlenítő folyadékot (amit nem kell lemosni) kihelyezni. Kérjük ebben a szülők segítő együttműködését!

Ennél aktívabb óvintézkedéseket hatósági utasításig nem tervezünk tenni.

A köznevelési államtitkárság felhívása:

Ha az intézményből akár csoportosan, akár egyénileg/családosan bármely tanuló az elmúlt időszakban a koronavírussal fertőzött területeken járt, vagy közvetlen kapcsolatba került onnan érkezett személlyel, akkor amennyiben lehetősége van a szülőnek, legalább 2 hétig tartsa otthon gyermekét, ne engedje az iskolába gyermeke és társai érdekében. Erről értesítse az intézményt, így a tanuló hiányzása igazoltnak tekinthető. Tünetek jelentkezése esetén telefonon vegye fel a kapcsolatot háziorvosával!

További információt és tanácsot a koronavírussal kapcsolatban az alábbi ingyenesen hívható zöld számon kaphat: 06-80-277-455 vagy 06-80-277-456.”

Kalász Ákos

igazgató

 

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo logo