Emmausz - már a mobilodon is!

A Piarista evangéliumos könyv 2019. már letölthető mobil alkalmazásként.

Vedd (a mobilod) és olvasd minden nap!

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.piarista.emmausz

iOS: https://apps.apple.com/us/app/emmausz/id1469035966?ls=1

Iskoláinkban sokféle lehetősége van a diákjainak imádkozni, imádságot tanulni.

Az Emmausz – Piarista evangéliumos könyvet, és az Emmausz applikációt eszköznek szánjuk arra, hogy segítsük a fiatalokat az evangélium elmélkedő olvasásában, a személyes istenkapcsolatban és imatapasztalatban való előrehaladásban.

Már ingyenes telefonos applikáción is elérhető az Emmausz piarista evangéliumos könyv

Az Emmausz piarista evangéliumos könyv (mely a napi evangéliumot tartalmazza piarista szerzetesek elmélkedéseivel) app formában mostantól ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból Androidos, valamint az Apple AppStore-ból iOS rendszerű készülékekre. Neve: Emmausz.

A piaristák két évvel ezelőtt azért indították útjára ezt az újszerű kiadványt, hogy meghívják a fiatalokat a Jézus szavain elmélkedő életre. Ezzel is szeretnék segíteni a fiatalokat személyes imádságukban, istenkapcsolatuk fejlődésében. Remélik, hogy ezáltal praktikus és tetszetős eszközt adnak az evangélium imádságos olvasásához.

Az utóbbi évtizedekben a pápák is teljes egyértelműséggel kijelentették, hogy a mai fiataloknak elsősorban Jézusra, az ő személyes barátságára van szükségük, mi pedig akkor adunk nekik a legtöbbet, ha Jézust adjuk nekik. Immáron nemcsak a nyomtatott könyvvel, hanem az applikációval is ezt a célt szeretnénk szolgálni. Hisszük, hogy a keresztény élet lényege Krisztus követése. Abban szeretnénk segíteni a fiatalokat, hogy Jézus tanítványai és hiteles tanúi lehessenek. Arra a mindennapos kalandra hívjuk őket, hogy mindnyájan hallgassuk Jézus szavait, lessük mozdulatait, megfejtsük és magunkévá tegyük logikáját, életfelfogását, istenkapcsolatát, emberekkel való bánásmódját.

Pedro Aguado piarista rendfőnök atya azt írja: „A hit és Jézus követése nem »elméleti dolgok«, hanem lelkünk mélyén, az életünkben gyökereznek. Valósággá kell válniuk életmódunkban, állásfoglalásainkban, döntéseinkben. Ezért van szükségünk az evangélium olvasására és a vele való imádkozásra. A napról napra történő olvasás így jár majd át minket, mint az eső, mely átnedvesíti és termékennyé teszi a földet.”

Az új, ingyenesen letölthető Emmausz applikációban megtalálható az év minden napjának evangéliuma a katolikus egyház liturgikus naptára és a piarista rend saját naptára szerint, vasárnapokon és a főbb ünnepnapokon pedig a mise összes olvasmánya. Minden naphoz egy rövid, gondolatindító elmélkedés is készült. Az evangéliumok és elmélkedések egy hétre előre kereshetők. De található az applikációban folyamatosan bővülő imagyűjtemény is, sőt a következő hónapokban újabb fejlesztések és bővítmények is várhatóak benne.

Hisszük, hogy Jézus mellénk szegődött, együtt jár velünk, meghallgat minket és szól hozzánk. Az Emmausz is segítség lehet abban, hogy Jézussal legyünk mindennap.

Az Emmausz piarista evangéliumos könyv továbbra is megvásárolható a rend ajándékboltján keresztül: bolt.piarista.hu

Piarista Rend Magyar Tartománya

 

 

 

 

 

 

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka