Laudet(o)ur

Kirándulásainkkal nemcsak a szabadidő értékes eltöltésére, vagy közösségi életre nevelünk, hanem kereszténységünk és magyarságunk megélését, elmélyítését is szeretnénk elősegíteni.

Ez szép vállalás, ennek megfelelően sok áldozattal, fáradsággal jár tanár és diák részéről egyaránt. Cserébe lesz mire emlékezni még évek, évtizedek múltán is. Az erdélyi osztálykirándulásra, a római kerékpártúrára, a dunai evezésre, az osztrák sítáborra, egy zarándoklatra, vagy egy történelmi emléktúrára, a nutellás kekszre, a konzervekre (májkrém, sprotni, rizses lecsó…), a szakadó esőre, a tengerparton is alig elviselhető forróságra, az éjszakai tekerésekre, az enyhén sík terepre, a piarista hátszélre. De a Börzsönyben, a Naszályban, a Dunakanyarban, a Szentendrei-sziget körül való kisebb kiruccanások is megalapozhatják, hogy a túrázás az élet szerves részévé legyen és ne csak emlékezés.

Iskolánkban a túrázást nemes hagyományai miatt is kiemelten fontosnak tartjuk, ezért túramozgalmat is szervezünk. A túrákon való részvételért egyéni és osztály laudetour-pontokat lehet szerezni, évente díjazzuk a legjobbakat; ettől függetlenül minden túrázó nyertes.

A LAUDET(O)UR TÚRAMOZGALOM PONTVERSENYÉNEK ÁLLÁSA A CSILLAGÁSZATI TAVASZ KEZDETÉN

Osztályok (A sorrendet az osztály által gyűjtött pontok egy főre jutó átlaga határozza meg, zárójelben az osztály által gyűjtött összes pont olvasható.)

1. 8. a (Alexandra Iuliensis) 11,44 (366)

2. 8. b (Mathaeus de genere Südi) 6,75 (216)

3. 9. c (Rex Valentinus I) 5,91 (189)

Diákok

1. Kenessey Eszter (9. c) 34 pont

2. Horváth Gergely Gellért (11. c) 27 pont

3. Torvaji László (9. c) 22 pont

4. Laczkó Emma (9. c) 21 pont

5. Császár Soma (9. c), Csatai Róbert (12. a), Mikesy Menyhért (8. a), Sziráki Péter (12. b), Varga Mirabella (11. b) 20 pont

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo