Diákszínpad

 A színjátszó csapat vezetője Bartáné Győrfi Marianna tanárnő, aki szeretettel várja a színház és a színjátszás iránt érdeklődő diákjainkat.

Nyílt nap a Nemzetiben

Az iskolai színjátszó néhány lelkes tagja szombat délután ellátogatott a Nemzeti Színházba. Kivételesen nem azért, hogy színházi előadást nézzen, hanem hogy megtudja, milyen darabot fog játszani január 27-én a Nemzeti nagyszínpadán.

Gondoltam egy nagyot, és ezeket a tehetséges fiatalokat beneveztem a középiskolások számára meghirdetett játékra, az Ádámok és Évák Ünnepére. Az idei évadban a résztvevő 14 csapatnak egy-egy 18. századi iskoladrámát kell megjelenítenie. Ezért is voltunk olyan izgatottan jelen szeptember 24-én 15 órakor az első emeleti büfé szinten, ahol nyilvánosan kisorsolták a darabokat. A váci Piarista Gimnázium Kertsó Cirják Borka asszony és György diák c. darabját kapta.
Nem sokkal később szövegkönyvvel a kezünkben és Gobbi Hilda „társaságában” neki is álltunk, hogy a színház melletti lépcsőkön elolvassuk ezt a furcsa témájú, nyelvezetű rövid kis darabot. István és Anna rögtönzött felolvasására többen felfigyeltek. Mi persze nagyokat nevettünk, és közben élveztük a napfényben a színház és a nyílt nap hangulatát. Egyszerűen jó volt együtt lenni, játszani!
És hogy miként fogunk ebből a kétszemélyes darabból a jelenleg 22 fős színjátszó számára szórakoztató darabot alakítani….., ez a következő néhány hónap nagy feladata lesz.
De az már biztos, hogy kreatív, lelkes és ötletgazdag időszak elé nézünk. Én már nagyon várom!

BGYM tanárnő

 

Az iskola színjátszó körének 2015/16-os évadából

A tanév második darabja Moliere Képzelt beteg című komédiája volt. 2016. április 26-27 között két szereposztásban hatszor játszották el az iskola közönségének e vidám darabot. Mindkét napon az este hat órakor kezdődő előadásokra vártuk a szülőket, barátokat is.

Az előadáson és az utána készült képek bepillantást engednek a nagyszerű előadások hangulatába.

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka