Ifjúsági Üzleti Program - TOBORZÓ

Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány és a Magyar Cserkészszövetség idén is megszervezi táborát. 11-12. évfolyamosoknak ajánljuk a nyári programot. Nagyszerű lehetőség, jelentkezzetek!

Ifjúsági Üzleti Program 2021
„Út az életrevalósághoz, eszköz önmagad megismeréséhez”

Időpont: 2021. augusztus, 23-28.
Helyszín: Nagykovácsi, Teleki-Tisza Szálló és kastélypark (Kolozsvár utca 2.)
Részvételi díj: 29.000,- Ft / diák, aktív cserkészeknek a szövetség támogatásával: 19.000,- Ft

A program bentlakásos, szállást és háromszori étkezést biztosítunk.
Megközelítés: Hűvösvölgyből a 63-as busszal (Teleki-Tisza Kastély megállóig)

Jelentkezési határidő: 2021. május 31.


A 2020-as tábor résztvevői


Bemutató kisfilm

IÜP - mi ez? - a lényeg
Az ’IÜP’ középiskolásoknak szól. Gyakorlatias, team-munkára és játékosságra épített üzleti tervezés program, ahol egy valóságos vállalkozást kell kitalálnod, felépítened és zsűri előtt bemutatnod.

IÜP - miért? - a hasznod
Mit nyersz, ha eljössz? Sok olyan készséget, képességet elsajátíthatsz, amire az iskolákban kevésbé fektetnek hangsúlyt: döntésképesség, együttműködés, hatékonyság, eredményorientáltság, prezentációs képesség, fegyelem, vezetői készégek, fáradtságtűrés, kommunikáció.

IÜP – hogyan kezdődött? - a hitelesség
A program hitelességét a múltja biztosítja: az IÜP – t 2000-ben Tóth Zoltán (CÖA alumni) alapította és indította el Budapesten és Szegeden. Azóta négy országban, 1565 számú diák vett részt a képzésben, és ez idő alatt közel 305 üzleti tervet mutattak be. Rengeteg köszönő sor bizonyítja, hogy a diákokat az IÜP segítette továbbtanulási döntésükben, az egyetemi tanulmányaikban vagy vállalkozásukban. A CÖA öregdiákjai mellett, többek között a Coca-Cola, az ERICSSON, az Unilever, a Corvinus egyetem, a Shell China, az Intel, az OTP, a Béres Zrt., az ERSTE Bank, Zwack Unicum vezetői és sikeres vállalkozók tartottak előadást.

IÜP – mi történik? - az eszköz
A program váza az üzleti terv. Előadások és műhelymunkák segítik a csapatokat a saját vállalkozásuk felépítésében, a részletek kidolgozásában: pénzügy, marketing, szerkezet, szervezet, jog, működés, értékesítés, kommunikáció stb. Hétfőtől, szombatig az 5 – 7 fős csapatok valóságos vállalkozásként dolgoznak a saját szervezetük felépítésen, a reális működés kidolgozásán.
Az intenzív együttlét segíti a kreatív energiák kibontakozását, új perspektívát ad számodra.

IÜP – kultúra - értékek, viselkedés, hit
Fontos számunkra a nyitottság, a szenvedély, a pontosság, a rugalmasság, a motiváltság, a kockázatvállalás, kiállás önmagadért, a verseny vállalása, az alázat, mások tisztelete és hit a keresztény értékekben.
Az IÜP (www.ctpiup.hu) célja a középiskolás korú fiatalok vállalkozói tudásának fejlesztése, az etikus üzleti magatartás erősítése. Az alapítvány e célból fejlesztette ki az üzleti tervezés programot. Idén a program szervezésébe a Magyar Cserkészszövetség (www.cserkesz.hu) is bekapcsolódik, mely az ország legnagyobb ifjúsági szervezete. Közös küldetésünk a program alatt is, hogy a fiatalokat tettrekészségre, életrevalóságra tanítsuk.

A CTP IÜP felépítése

A program az adott területen jártas előadókat kér fel egy-egy téma előadására. Az előadások mellett esettanulmányok, műhelymunkák és kötetlen beszélgetések segítik a tanulást. A feladatok játékosak, kreatívak. A programot 11-12. évfolyamos tanulók részére hirdetjük meg. A képzési napokon délelőtt szakmai előadások, délután műhelymunkák, este játékok lesznek, a diákok 3x étkezét kapnak. A program 2021 09. 23-án /hétfőn/ reggel 8.30-kor kezdődik. Szombaton történik az üzleti tervek bemutatása és értékelése: 09.00 – 14:00-ig egy zsűri és a szülők előtt.

Várunk a programra szeretettel!

CÖA, Gőbel Réka és Tóth Zoltán programvezetők (CÖA),
Czinege András és Arany János az MCSSZ részéről

További elérhetőségek:
honlap - https://ctpinfo.hu/ifjusagi-uzleti-program-2020/
FB esemény - https://www.facebook.com/events/5669845633055827/?ref=newsfeed
az IÜP FB oldala - https://www.facebook.com/CTPIUP

 

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo