Menzakártya rendszer

BELÉPÉS AZ E-MENZA RENDSZRBE (kattintsanak a szövegre)

INFORMÁCIÓK A RENDSZERRŐL   e-menza_tajekoztato.pdf 

REGISZTRÁCIÓ  e-menza_regisztracio.pdf 

MENZANYILATKOZAT  menzanyilatkozat-a-2022-2023-as-tanevre.pdf 

MEGVÁLTOZOTT TÉRÍTÉSI DÍJAK, AKTUÁLIS ÉTLAP https://vac.piarista.hu/informaciok/diaketkeztetes

Az ételrendelés most már aktívvá vált, megnyitottuk a rendelési időszakot a szeptember 1-jei  kezdéssel.

Gyermekük étkezését augusztus 29-ig rendeljék meg!

Rendelés menete: 

  • Miután megadtuk a gyermekünk (gyermekeink) regisztrációs kódját, egy olyan oldalra jutunk, ahol láthatjuk az ételrendeléseket tartalmazó naptárt, könnyen és gyorsan intézhetjük a rendeléseket és a lemondásokat. 

A rendelés történhet az adott időtartamban minden tanítási napra... 

.. vagy csak adott tanítási napokra...  

Az ételrendelés folyamatán a rendszer saját, háromlépéses „varázslójának” következő lépése

  • a fizetési mód kiválasztása, ahol ÁTMENETILEG  a SimplePay (bankkártyás fizetés) technikai okok miatt még nem működik - OKTÓBERTŐL elérhető. Jelenleg CSAK átutalással lehet fizetni! Díjbekérőt a rendszer automatikusan e-mailben küld. Ez alapján kérjük az átutalást megtenni.
  • majd a rendelés rögzítése történik.

 LEMONDÁS

Ha a gyermek – betegség miatt vagy egyéb okból – hiányzik az iskolából, az adott időtartamra korábban már megrendelt étkezés egyszerűen lemondható az online felületen, legkésőbb a tárgynap délelőtt 8 óráig. A megrendelt étkezés/étkezések visszamondásához csupán az adott napra kell kattintani a felületen és megerősíteni a lemondás tényét.

Az így keletkező túlfizetést a rendszer automatikusan tárolja és levonja a következő megrendelések díjából.

 

RENDELÉSEK, BEFIZETÉSEK, SZÁMLÁK NYOMON KÖVETÉSE

A „Pénzügyek” menüben áttekinthetők a megrendelések és az étkezésekért fizetett összegekről szóló számlák. Az egyes rendelési sorokra kattintva láthatók a rendelt étkezések, az időtartamok, a megrendelések állapota, a fizetés módja és a fizetendő összeg. A számla sorokat kiválasztva elérhető a számlaképek kinyomtatható változata. 

 

MENZANYILATKOZAT  (kérjük töltsék ki!)
menzanyilatkozat-a-2022-2023-as-tanevre.pdf (530 kB)

Tisztelt Szülők!

Köszönjük, hogy az új menzarendszer elindulásához megtették az első lépést az E-menza rendszerbe való regisztrációjukkal! Kérjük, aki még nem tette meg ezt, mielőbb szánjon rá pár percet a további lépések megkezdése előtt!

Jogszabályi kötelezettségünknek való megfelelés érdekében kérjük, hogy azok, akik kedvezményes étkezésre jogosultak, illetve diétás étkezést kívánnak igénybe venni az előttünk álló tanévben, a csatolt Menzanyilatkozat a 2022/2023-as tanévre című nyomtatványt töltsék ki!

A kedvezmény igénybevételéhez a következő dokumentumokra van szükség:

-       Menzanyilatkozat a 2022/2023-as tanévre;

-       Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülőnél az erről szóló Határozat;

-       Tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek esetében az erről szóló Igazolás;

-       Diétás étkezés esetén Szakorvosi javaslat

A kitöltött és aláírt Menzanyilatkozatot a kedvezményre való jogosultságot igazoló további dokumentumokkal együtt az E-menza rendszerbe belépve a gyermek adatlapján tudják feltölteni. A „Kedvezmény igazolások” szekció melletti + jellel ellátott „Új” gombra kell kattintani, majd a kívánt fájlt (szkennelt vagy lefotózott formában) a számítógépről kitallózni és feltölteni.

Az így feltöltött igazolások alapján bíráljuk el a kedvezményre való jogosultságot, és állítjuk be azt a rendszerben.

Kérjük, hogy ezt legkésőbb 2022. augusztus 20-ig tegyék meg annak érdekében, hogy a szeptember havi étkezés megrendelésekor a számla kiállítása során a kedvezmény figyelembevételre kerüljön!

A szeptemberi étkezések megrendelésére várhatóan augusztus utolsó hetében nyílik meg a lehetőség, melynek pontos időpontjáról, illetve a további lépésekről honlapunkon teszünk majd közzé információkat.

Végezetül kérjük, hogy aki még nem tette meg, a korábbi tanévről esetlegesen fennmaradt tartozásukat a 2022.07.11-én kiküldött menzatartozás értesítőben foglaltaknak megfelelően mielőbb rendezzék!

További tartalmas, szép nyarat kívánunk családjaiknak!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kedves Szülők! (2022. 06.28.)

Intézményünkben a következő tanévtől egy új E-menza rendszer segíti majd az iskolai étkeztetést. Ennek használatát mutatjuk be az alábbi tájékoztatóban.

A rendszer lényege, hogy a szülők egy internetes felületen intézik gyermekük számára az étkezések megrendelését és lemondását; megnézhetik a korábbi rendeléseket és számlákat. Mivel a rendszer internetes oldaláról a teljes folyamat kezelhető, ezért a lemondáshoz az iskolai ügyintézőt a jövőben nem kell telefonon vagy e-mailben keresni.

Az iskolában az étkezéseket a gyermekek az eddigiektől eltérő, új menzakártyákkal tudják majd igénybe venni, az étkező előtt elhelyezett kártyaolvasót használva.
Az új menzakártyát a diákok a tanév első napján 1000 Ft letéti díj ellenében az osztályfőnöktől vehetik át.

A rendszerbe a szülőknek – előzetes regisztráció után – otthonról, a munkahelyről, vagy bármilyen egyéb internet hozzáféréssel rendelkező helyről lehet bejelentkezni. Nincs szükség külön program telepítésére: a felület használatához csupán böngészőprogram kell (pl. Chrome, Firefox vagy Edge), vagy akár egy „okostelefonról” is elérhető, amelyhez applikáció is letölthető.

A rendszer elérhetősége: https://vac-piarista.e-menza.hu, illetve az iskola honlapján az E-menza feliratra kattintva automatikusan megjelenik a bejelentkező felület.

REGISZTRÁCIÓ MENETE:

• A https://vac-piarista.e-menza.hu oldalra navigálva egy e-mail cím és jelszó megadása már elegendő a szülői regisztrációhoz.

• A sikeres szülői regisztráció után a rendszer azonnal beléptet és átirányít egy olyan oldalra, ahol be kell írni a gyermek/gyermekek azonosító kódját. Ezt az iskolánál nyilvántartott e-mail címre kiküldött levélben kapják meg azok a szülők, akiknek gyermeke az előző tanévben menzás volt. (A rendszerbe más e-mail címmel is regisztrálhatnak, a gyermek szülőhöz rendelése ebben az esetben is megvalósítható.) Ezzel a lépéssel a rendszer a regisztráló szülőhöz rendeli a gyermeket.

• A korábban nem étkező, de az előttünk álló tanévben menzát igénylő szülők a menza@vac.piarista.hu e-mail címen jelezhetik étkezési igényüket.

• Egy szülői regisztrációval több gyermek is kezelhető, a „Gyermek hozzáadása” gombra kattintva és a külön e-mail-ben megküldött azonosító kódot beírva minden, intézményünkben tanuló gyermekük étkezését egy felületen láthatják, kezelhetik.

A rendszer további kezelésével kapcsolatos tájékoztatót az alábbi linken olvashat: 
e_menza_tajekoztato.pdf 

Az új E-menza rendszer jellemzői

  • az étkezések akár egyedi időtartamra is egyszerűen megrendelhetők az online felületen, továbbá könnyen és gyorsan lemondhatók, legkésőbb az adott napon délelőtt 8 óráig (pl. hiányzás, betegség esetén);
  • a rendszer kezeli és tárolja a jóváírható kedvezményeket (pl. normatív vagy önkormányzati támogatás) és az allergiával, ételintoleranciával kapcsolatos információkat;
  • az esetleges adminisztrációs hibák visszakövethetővé válnak a kártyák használata és a rendelések, lemondások, befizetések naprakész nyilvántartásának köszönhetően;
  • a szülők láthatják, hogy gyermekük az ebédlőben megjelent, az étkezést igénybe vette;
  • az internetes felületen választhatnak fizetési módot: bankkártyás fizetés és banki átutalás lehetséges;
  • a megrendelt étkezések bankkártyás fizetés esetében a megrendeléskor azonnal, banki átutalásos fizetési mód választása esetén 8 nap fizetési határidőn belül kiegyenlítendőek;
  • ki nem egyenlített számla esetén a rendszer nem engedi megrendelni a következő időszak étkezését.

 

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo logo