Érettségi - 2020

Kedves végzős diákjaink és előrehozott érettségire jelentkezők!

Péntek reggel megjelent a veszélyhelyzetre vonatkozó rendkívüli érettségi szabályzat, a 119/2020. (IV. 16.) Kormányrendelet. A benneteket érintő részeket olvashatjátok alább.

A megtekintések rendje

Az idei évben a dolgozatok megtekintésére május 28-án van mód. A vírushelyzetre való tekintettel - elkerülendő a csoportosulást - konkrét időpontokra érkezhettek.

A megtekintés napján fényképet érdemes készíteni a dolgozatokról, részletesebb elemzést - az Oktatási Hivatal szabályai szerint - otthon tudtok végezni, a tanárok pedig szükség esetén elérhetőek. Hivatalos észrevételt másnap 16:00-ig tehettek.

Az alábbi linkren látjátok a helyeket. A táblázat a piarista címetekkel érhető el. 

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1U4KjU5yBKWM2l7WM4jcJztp9c5vjpIZNBJm3WTuTXIE/edit?usp=sharing

Rendkívüli érettségi szabályzat

  •  Az előrehozott érettségi vizsgák (és az osztályozó vizsgák is) elmaradnak. Akik a 10-11. évfolyamosok közül jelentkeztek vizsgára, semmilyen teendőjük nincs, a Hivatal törli a jelentkezéseiteket.

Ennek értelmében sem pótló sem javító vizsgát nem kell majd tennetek, vizsgáitokat feltehetően a majdani jelentkezésetektől függően a következő vizsgaidőszakban tehetitek le. Erről a későbbiekben tájékoztatunk benneteket!

  • Az érettségi vizsgák kevés kivétellel kizárólag írásban szerveződnek.
  • Szóbeli vizsga csak testnevelésből és hittanból lesz (a testnevelés gyakorlati vizsgára, rajzos portfólió-bemutatásra nem kerülhet sor).
  • Azon dákoknak is szervezünk szóbeli vizsgát, akik igazgatói határozattal rendelkeznek az írásbeli vizsgarész szóbelivel történő kiváltásáról.
  • A közép szintű magyar, a matematika, a történelem, az angol és a német írásbeli vizsgákat május 4-én hétfőtől naponta ebben a sorrendben szervezzük reggel 9:00-tól. A többi vizsgáról alább a táblázatban nyújtunk információt.
  • A végzősök legkésőbb április 21-ig az Oktatási Hivatal oldalán található formanyomtatvány kitöltésével és az iskolában történő benyújtásával kérhetik az érettségi jelentkezésük törlését vagy módosítását (Pl. emelt szintről középszintre, illetve kizárólag idegen nyelvből középszintről emelt szintre). Az érettségitől való esetleges visszalépés azonban kizárja a felsőoktatásba való felvétel lehetőségét. Az esetleges módosítási szándékotokról postafordultával személyesen nekem jelezzetek.
  • Az emelt szintű vizsgák helyszínéről a Hivatal fog benneteket személyes levélben tájékoztatni, időpontját a táblázatban olvashatjátok!
  • A rendelet értelmében szervezhető szóbeli vizsgákat június 11-ére tervezzük, de az elnökökkel egyeztetnünk kell még.

Biztonsági előírások

Az érettségi vizsgákat különleges gondoskodással szervezzük. A vizsgák megkezdése előtt a kijelölt termekben a fertőtlenítést minden alkalommal elvégezzük, a termekben pedig 10 főnél több vizsgázó nem tartózkodhat, a mosdók fertőtlenítése is folyamatosan biztosított. Kérünk benneteket is, hogy Ti is különleges figyelemmel legyetek a járványügyi előírásokra, de ha nem léptek vissza az érettségitől, ezúttal ne maradjatok otthon! Ügyeljetek a biztonságos távolságtartásra, ne alakuljanak ki csoportosulások az épületben, viseljetek maszkot! Hamarosan tájékoztatunk részletesen arról, milyen különös szabályok lesznek érvényben az épületben a védelmetek érdekében a belépéstől távozásig.

Kaptuk, hasznos:

egeszsegugyi-tanacsok.pdf

Vizsganapok és vizsgatárgyak

Emelt szintű vizsgák Középszintű vizsgák Nap Időpont
magyar nyelv és irodalom magyar nyelv és irodalom 2020. május 4. 9.00
matematika matematika 2020. május 5. 9.00
történelem történelem 2020. május 6. 9.00
angol nyelv angol nyelv 2020. május 7. 9.00
német nyelv német nyelv 2020. május 8. 9.00
francia nyelv francia nyelv 2020. május 11. 14.00
kémia kémia 2020. május 12. 8.00 (!)
földrajz földrajz 2020. május 12. 14.00
biológia biológia 2020. május 13. 8.00 (!)
informatika 2020. május 15. 8.00 (!)
ének-zene ének-zene 2020. május 15. 14.00
informatika dráma 2020. május 18. 8.00 (!)
latin nyelv latin nyelv 2020. május 18. 14.00
fizika fizika 2020. május 19. 8.00 (!)
vizuális kultúra vizuális kultúra 2020. május 19. 14.00
spanyol nyelv spanyol nyelv 2020. május 21. 8.00 (!)
olasz nyelv olasz nyelv 2020. május 21. 14.00

A kollégisták fogadására is készülünk, de kérlek, postafordultával Ti is jelezzetek, igénylitek-e a kollégiumi elhelyezést és mely napokon!

Amennyiben kérdéseitek vannak, szívesen fogadom őket, és igyekszem vezetőtársaimmal megválaszolni őket.

Kedves Maturandusok! Történelmi időt éltek. Az érettségitekről unokáitoknak is fogtok mesélni, és alighanem „érettségi tétellé” is váltok. Természetesen most nehéz szívvel élitek meg ezeket a heteket ennek sokféle bizonytalanságával, de nem vagytok egyedül. Számíthattok ránk, veletek vagyunk, drukkolunk nektek, és imádkozunk érteket!

Várom postafordultával az érkező jelzéseket a kollégistáktól és a vizsgáktól visszalépőktől.

Szeretettel:

Kalász Ákos

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo