Online reggeli ima

Ismét a piarista szerzetesek mondanak reggeli imát, elmélkedést minden hétköznap 8:30-tól.

 

2020. június 2. Szabó Dániel SP - "Adjátok meg Istennek, ami az Istené."
2020. június 3. Dudás Márk és Kiss Ágoston piarista diákok (Budapest)
2020. június 4. Molnár Lehel SP és Pedro Aguado SP - még mindig a hivatásról
2020. június 5. Forián-Szabó Miklós piarista diák - a hivatás lehetőségének megmutatása

A piarista atyák rendületlenül folytatják a reggeli imádságokat.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az első érettségi hetet követően, május 11-től is folytatódnak a reggeli imák minden hétköznap 8:30-tól:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Budapesti, mosonmagyaróvári és váci érettségiző piarista diákok arra vállalkoztak, hogy az érettségi hetében maguk tartják meg a napkezdő imádságot.

A reggeli imák a budapesti Piarista Gimnázium Youtube-csatornáján - vagy a névre kattintva - érhetőek el minden reggel 8:30-tól.

A reggeli imákat tartják:


Forrás: https://budapest.piarista.hu/hirek/reggeli-imak-az-erettsegizokert-erettsegizokkel

Kapcsolódjunk be mindnyájan!

A reggeli imák tovább folytatódnak a budapesti Piarista Gimnázium YouTube csatornáján, kattints rá minden reggel!

2020. április 8. Szakál Ádám (SchP) ma a reggeli imában már a szentháromnap bevezetéseként először elénekelte a Királyi zászló jár elől kezdetű dalt, madj a keresztről elmélkedett. Sík Sándor halálakor készült kereszt mellett állt, melyet most a piarista kápolnában láthatunk. Az iskolába járók szenvedéseire emlékeztet ez a kereszten függő, szakálltalan, fiatal arcú Krisztus. Bizalommal forduljuk Jézushoz, felnézve a feszületre. Szeressük meg saját keresztünket - ami a környezetünkben van. Befejezésül II. János Pál pápa imájával fejezte be - Imádság a kereszthez.

2020. április 7. Ma reggel Fórián-Szabó Miklós az Evangéliumos könyből felolvasta a napi evangéliumi részt, Júdás árulását, és erről az eseménydús történésről elmélkedett. Jézus a halálra várakozott. Mi is várakozunk, a imádságban a húsvétra - ezt most nem tudjuk közösségben megélni, csak magányban.

2020. április 6. Nagy Csongor (SchP) a ma reggeli imában a megfosztottságunkról elmélkedett Thomas Mann József és testvérei című regényéből vett részlet alapján. Az Istennek és embernek közös története van, közösen haladnak, de a szövetség csorbát szenvedett. Indulatos érzelmeinket is vigyük Isten elé, és bízzunk abban, hogy ez a különleges helyzet része a történetünknek, amit együtt formálunk.

2020. április 3. Ma reggel Márkus Roland (SchP) elmélkedett a mai evangéliumról a budapesti Piarista Kápolnában.

2020. április 2. Forián-Szabó Miklós a mindenkor segítő Szűz Máriához szóló Most segíts meg Mária! imával kezdte a reggelt. Az Evangéiumos könyvből felolvasta a mai evangéliumot, majd Jézus és a zsidók kapcsolatáról elmélkedett. Ezt vetítette ki a mai viszonyokra, a saját életünkre. 3 kérdést tett fel:
Mit tudok mások javára tenni?
Milyen gyengeségemben kérem az Úr segítségét?
Kit fogok ma megszólítani?
Miklós az Úr imádságával fejezte be a reggeli imát.

2020. április 1. Greschik Zsombor gitárral kísért dicsőítéssel kezdte a mai reggeli imát... "Áldjátok az Urat!" Majd a napi olvasmányt (Dán.3,14-20, 91-95) olvasta fel, és elmélkedett rajta. Mindenért lehet Istent dicsérni, hogy pozitívan lássuk a világot, és növekedjen a hitünk, bizalmunk Isten felé. Házi feladatként adta: 10 kicsi dolgot keresni ma, amit Istennek megköszönünk... ha mindent megköszönünk minden nap, Isten csodákat fog végbevinni velünk.

2020. március 31. Zaránd András piarista diáktársat hallhatjuk a mai reggel, melyben az otthonlétről elmélkedik. Douglas Adams híres mondatát idézi (Galaxis útikalauz stopposoknak - ezt a könyvet ajánlja is kortársainak), miszerint "Egy tengerparti nyaraló nem csupán ingatlan! Lelkiállapot is egyben" - és ezzel teljes mértékben egyetért. A házunk ezekben a napokban ne csak a  házunk, hanem az otthonunk legyen...  találja meg mindenki az útját - az otthonába. Végül a Miatyánkkal zárja az imát... illetve az Aranyakkord dalából idézte a következőt:

Otthon lenni valahol
Otthon lenni a bajban
Kihívás a béke
Ekkora zajban
Megetetni a kutyát
Megszeretgetni téged
Mindenképp kihívás
Kihívás az élet

 

2020. március 30. Ezen a héten Ujházy András tanár úr videójával kezdődött a reggeli imák sora. Ma reggel a keresztútról láthatunk egy fotó- és zenemeditációs bejátszást.

Szintén 2020. március 26-án a budapesti Piárban Molnár Lehel (SchP) intett mindenkit nyugalomra, és szólított fel az imádságra. Elmélkedésében a napunk előre gondolását helyezte a középpontba, és Ferenc pápa imájával fejezte be a reggeli imát.

2020. máricus 26. Hujbert Menyhért, iskolánk öregdiákja, piarista novicius az Úrangyala imádsággal kezdte a reggelt Szegedről, a mosómagyaróvári piaristákkal (ÚJ online ima!)

2020. márius 25. Márkus Roland (SchP) a kedvenc terméből jelentkezik be. Hálaadásra buzdít az atya a sok jóért, amiben részesített Isten. Saját szavaival, és a Miatyánk imádsággal fejezte a reggeli imát.

2020. március 24. Szakál Ádám (SchP) a 300. évforduló alkalmával az iskola össze diákját megörökítő fénykép előtt elmélkedett. Az alábbi szentírási részt olvasta fel: Fil. 1,1-11. és párhuzamot volt Szent Pál és a mi helyzetünk között.
Mi is távol vagyunk egymástól, mint Pál a filippiektől. Sokfelé vagyunk, de együtt szeretnénk imádkozunk. Szeretnénk találkozni is, de "fogságban vagyyunk" (szobafogságban). Figylemeztet minket a piarista atya, hogy ne essen szét a napunk, azt tanácsolja, hogy alakítsunk napirendet, őrizzük a hitet, szeretettel, vágyakozással gondoljunk egymásra. Feladatot is ad elmélkedése végén: keressünk olyat, akivel az iskolában nem volt sok kapcsolatunk, és írjunk neki levelet, érdeklődjünk hogylétéről, építsünk kapcsolatokat. Cezáreai Szent Euzébiosz imádságával fejezi be a mai reggeli imát, amit itt lehet visszanézni, hallgatni.

2020. március 23. itt találhatjuk a reggeli imát! Nagy Csongor (SchP) elmélkedését hallhatjuk.

Molnár Lehel (SchP), a budapesti Piár tanára kezdte múlt héten az élő közvetítéseket:
https://www.youtube.com/user/PiaristaGimnaziumBp/videos?view=2&flow=grid 
"Akinek füle van hallja meg"  címmel blogbejegyzés is készült.

 

 

 

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo