Online reggeli ima

Piarista szerzetesek, tanárok és diákok tartanak reggeli imát minden hétköznap 8:45-től.

Kapcsolódjunk be mindnyájan!

2020. április 1. Greschik Zsombor gitárral kísért dicsőítéssel kezdte a mai reggeli imát... "Áldjátok az Urat!" Majd a napi olvasmányt (Dán.3,14-20, 91-95) olvasta fel, és elmélkedett rajta. Mindenért lehet Istent dicsérni, hogy pozitívan lássuk a világot, és növekedjen a hitünk, bizalmunk Isten felé. Házi feladatként adta: 10 kicsi dolgot keresni ma, amit Istennek megköszönünk... ha mindent megköszönünk minden nap, Isten csodákat fog végbevinni velünk.

2020. március 31. Zaránd András piarista diáktársat hallhatjuk a mai reggel, melyben az otthonlétről elmélkedik. Douglas Adams híres mondatát idézi (Galaxis útikalauz stopposoknak - ezt a könyvet ajánlja is kortársainak), miszerint "Egy tengerparti nyaraló nem csupán ingatlan! Lelkiállapot is egyben" - és ezzel teljes mértékben egyetért. A házunk ezekben a napokban ne csak a  házunk, hanem az otthonunk legyen...  találja meg mindenki az útját - az otthonába. Végül a Miatyánkkal zárja az imát... illetve az Aranyakkord dalából idézte a következőt:

Otthon lenni valahol
Otthon lenni a bajban
Kihívás a béke
Ekkora zajban
Megetetni a kutyát
Megszeretgetni téged
Mindenképp kihívás
Kihívás az élet

 

2020. március 30. Ezen a héten Ujházy András tanár úr videójával kezdődött a reggeli imák sora. Ma reggel a keresztútról láthatunk egy fotó- és zenemeditációs bejátszást.

Szintén 2020. március 26-án a budapesti Piárban Molnár Lehel (SchP) intett mindenkit nyugalomra, és szólított fel az imádságra. Elmélkedésében a napunk előre gondolását helyezte a középpontba, és Ferenc pápa imájával fejezte be a reggeli imát.

2020. máricus 26. Hujbert Menyhért, iskolánk öregdiákja, piarista novicius az Úrangyala imádsággal kezdte a reggelt Szegedről, a mosómagyaróvári piaristákkal (ÚJ online ima!)

2020. márius 25. Márkus Roland (SchP) a kedvenc terméből jelentkezik be. Hálaadásra buzdít az atya a sok jóért, amiben részesített Isten. Saját szavaival, és a Miatyánk imádsággal fejezte a reggeli imát.

2020. március 24. Szakál Ádám (SchP) a 300. évforduló alkalmával az iskola össze diákját megörökítő fénykép előtt elmélkedett. Az alábbi szentírási részt olvasta fel: Fil. 1,1-11. és párhuzamot volt Szent Pál és a mi helyzetünk között.
Mi is távol vagyunk egymástól, mint Pál a filippiektől. Sokfelé vagyunk, de együtt szeretnénk imádkozunk. Szeretnénk találkozni is, de "fogságban vagyyunk" (szobafogságban). Figylemeztet minket a piarista atya, hogy ne essen szét a napunk, azt tanácsolja, hogy alakítsunk napirendet, őrizzük a hitet, szeretettel, vágyakozással gondoljunk egymásra. Feladatot is ad elmélkedése végén: keressünk olyat, akivel az iskolában nem volt sok kapcsolatunk, és írjunk neki levelet, érdeklődjünk hogylétéről, építsünk kapcsolatokat. Cezáreai Szent Euzébiosz imádságával fejezi be a mai reggeli imát, amit itt lehet visszanézni, hallgatni.

2020. március 23. itt találhatjuk a reggeli imát! Nagy Csongor (SchP) elmélkedését hallhatjuk.

Molnár Lehel (SchP), a budapesti Piár tanára kezdte múlt héten az élő közvetítéseket:
https://www.youtube.com/user/PiaristaGimnaziumBp/videos?view=2&flow=grid 
"Akinek füle van hallja meg"  címmel blogbejegyzés is készült.

 

 

 

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka