Kalazancius Mozgalom

A Kalazancius Mozgalom a Piarista Rend ifjúsági világmozgalma. Nagyjából 15.000 tagot számol, és az iskolai munkánk mellett egyre több helyen jelenik meg, mint készségfejlesztésre, közösségépítésre, hívő életre segítő fakultatív lehetőség, melyet önállóan választhatnak a diákok.

A csoportokat felsős diákok és öregdiákok vezetik, de sokszor egy-egy tanárt, piarista szerzetest is meghívnak. Az összejövetelek hetenként vannak.

 

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Kalazanicius Mozgalom csoportjaiba!!

 

A Kalazancius Mozgalom egy piarista iskolákhoz kapcsolódó ifjúsági közösség, ahol a tanórai kereteken túl tudnak találkozni heti rendszerességgel a diákok. Egy csoportba több évfolyam diákjai, fiúk-lányok vegyesen tartoznak.  A csoportokat idősebb vagy már végzett öregdiákok vezetik önkéntesen. A heti találkozások során beszélgetünk, játszunk, együtt imádkozunk és jól érezzük magunkat

A csoport lehetőséget ad arra, hogy egy kicsit személyesebben és aktívabban kapcsolódjunk a Piarista Nagycsalád életéhez, így a Váci Piarista Gimnázium nem csupán egy intézmény, egy iskola lesz számunkra, hanem lehetőségünk van csatlakozni a közösség életébe is, mind iskolai, tartományi és mind világi szinten.  

 

Csoportalkalmainat a fiatalabb korosztálynak (7-8 évfolyam) kedden 14:45-től, a nagyobbaknak (9-12 évfolyam) szerdán 15:30-tól tartjuk,

gyülekezés a Diáktanyán.

(a csoportalkalmaink várhatóan kb. egy-másfél órásak, de nem baj, ha nem tudsz végig maradni)

 

Csoportvezetők:

 

7-8 évfolyamos vezetők:

 

Gável Réka 11b  ( 2022b.gavel.reka@diak.vac.piarista.hu )

Pál Anna 11c  ( 2022c.pal.anna@diak.vac.piarista.hu )

Fórián-Szabó Máté piarista novícius

 

9-12 évfolyamos vezetők:

 

Gável Klára öregdiák ( gavelklara26@gmail.com )

és Hujbert Menyhért piarista novícius

 

 

 

 

Vezetők

Érdeklődni lehet még a tanári koordinátoroknál: Labancz Zsolt (SchP) és Palkó Balázs.

 

 

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka