Zsombor is velünk ünnepelt!

Dísztermünk ma délután adakozó szívű közönséggel telt meg. Az 5.a osztály Kiss-Nagy Zsomborért jótékonysági gálát szervezett. Kalász Ákos igazgató úr köszöntötte a diákokat és a megjelent vendégeket és külön öröm volt, hogy Zsobmi és családja is ott ültek az első sorban.

A diákok előadásában hallhattunk musical részletet, szavalatokat, zongora, gitár és cselló játékokat. Majd kürt harsant, népi tánc, ének és karate bemutató töltötte be a színpadot. Az osztály közös énekléssel zárta a színes műsorszámokat.

Kedves Vendégeink!

Szeretettel köszöntöm Önöket iskolánk dísztermében. Felemelő estére érkeztük.Pár héttel ezelőtt tanári konferenciánkra kopogott be 2 ötödikes diák, akik meghívtak bennünket erre az estére. Iskolánkban ők a legkisebbek. 60 tanár közé toppantak be, megálltak középen és bátor hangon meséltek a gáláról, amelyre invitáltak minket!  Jótékonysági célú zenés, kulturális estre érkeztünk, amelynek célja egy kisfiú támogatása. Kiss-Nagy Zsombor egy 7 éves fiúcska, aki egy nagyon ritka fejlődési rendellenesség miatt gyengén látó, továbbá nem tud önállóan járni.

Nagy keresztet cipel a kis Zsombor és a családja is. Milyen szép az, hogy - mint ahogy sokan mások Vácott és a Dunakanyarban -, diákjaink is felfedezték azt, hogy tehetnek valamit Zsomborét. Érzékeny szívvel felfedezték a szükséget, s magukban is a tenni vágyás energiáját. A keresztet cipelő család nemcsak anyagi támogatást kap az este, hanem megélheti azt: a kereszthordozásban nincs egyedül. Most rövidebb időre - ha nem is tudják levenni vállukról a terhet - melléjük szegődnek és szegődünk mi is. Segítünk.

Milyen nagyszerű, hogy a diákok nyitott és érzékeny szívvel cselekvő emberekké váltak. Kalazanci Szent József iskolájában, aki maga is érzékeny szívvel vette észre a szükséget szenvedőket. A Róma utcáján, a Trastevere negyed csellengő nincstelen gyerekeit látta meg. S mint Ti, érzékenységéből tervet szőtt, a tervből az iskola ötlete fogalmazódott meg, az ötletből iskola lett, majd szerzetesrend, amelyhez ma is 100-ezres diáksereg tartozik szerte a világban. Ti kedves fellépő diákjaink, Kalazancius nyomában jártok! A cselekvés vágya jó irányt vett, s gála estté formálódott. Amely más vonatkozásban is különleges ajándék. Mert tehetségetek, szorgalmatok, bátorságotok is megmutatkozik benne.

Ahogy a magyar mondás tartja, a baj nem jár egyedül. Mi ismerjük az ellenkezőjét is: a jó sem jár egyedül! Zsomborért létrejött összefogás más embereket is megmozgat. Más is kilép a távolságtartás kényelméből és a szülők mellé áll. Azok mellé, akik határtalan szeretettel és türelemmel mindent megtesznek annak érdekében, hogy gyermekük megfelelő fejlesztését biztosítsák, hogy megkaphassa Zsombor a szükséges kezeléseket. A Kiss-Nagy Zsomborért Alapítványt azért hozták létre, hogy Zsombor fejlesztésébe becsatornázzák a közösség erejét és segítségét is.

A váci Női Kézilabda Sportegyesület elnöke, a magyar válogatott sokszorosan eredményes játékosa, Kirsner Erika a magyar női kézilabda válogatott csapattagjai által dedikált labdát ajánlott fel. 2024. június 30-ig, aki a legmagasabb összeggel támogatja az alapítványt, megnyeri ezt a labdát.

Kedves Vendégeink!

Köszönjük, hogy eljöttek, hogy részt vállalnak a segítségnyújtásból. Érezzék jól magukat, a fellépő kisgimnazistáknak sok sikert, a kedves nőzőknek, vendégeinknek jó szórakozást kívánok!

A család levelét is közöljük:

Kedves Gyerekek!

Végtelenül hálásak és boldogok vagyunk, hogy megismerhettük ezt a közösséget!  Az, amit Zsombiért tettetek, példamutató és csodálatos dolog!
 
Itt is szeretnénk megköszönni a színvonalas és tartalmas előadásokat, és a pénzt is amivel gyógykezelését támogatjátok! A pénzt egy speciális fejlesztésre fordítjuk a nyár folyamán, ami nagyban segít abban, hogy Zsombi talpra álljon.
Ez a fejlesztés egy mozgásterápia, amivel erősítik, stimulálják az izmait. Egy hónapra csak egy az egy fejlesztés 233.000 Ft, így a Tőletek kapott pénzből másfél havi terápiát tudok neki kifizetni - és ez Nélkületek nem sikerült volna!
 
Külön köszönet az Igazgató Úrnak, hogy engedélyezte ezt a gálát és Szüleiteknek, hogy ők is megtiszteltek azzal ,hogy ott voltak!
 
Zsombi ,Brigi, Gábor

 

Naptár
Aktuális | Következő események
Naptár Hírek Blog Galéria

Design: Unicial Program: Florka

Támogatók: logo logo logo logo
logo logo